Triangel wandel- en natuurcoaching

Inhoud

De eenvoudigste uitleg is dat je gecoacht wordt (zie Triangel coaching) terwijl je samen met je coach aan het wandelen bent. Maar wandelcoaching is meer dan dat.

Wandelen op zichzelf is al een metafoor voor het bezig zijn met levens- of loopbaanvragen: welke weg kies ik, waar wil ik naar toe? Durf ik te dwalen, te verkennen, of volg ik een door anderen uitgezette en gemarkeerde route?

Wandelen is een ontspannende fysieke bezigheid. Wanneer je wandelt kom je veel gemakkelijker in verbinding met je gevoel, je drijfveren, de wensen van je hart. Wanneer je lichaam beweegt komt je ziel (gevoel, wil en verstand) in beweging; je komt sneller tot de kern van je probleem, je wordt je bewust hoe jij naar dingen kijkt en hoe je met dingen omgaat.

Door met je coach te gaan wandelen koppel je jezelf en je vragen los van je normale leef- of werkomgeving. Je zult merken dat je hierdoor veel ontvankelijker bent voor inzichten, gedachten en gevoelens dan in je vertrouwde omgeving; vaste patronen die aan die omgeving zijn gekoppeld vallen weg. De omgeving dient als spiegel voor de situatie die voor jou aan de orde is. Je ziet scherper wie je bent, hoe je kijkt, hoe je handelt, wat je wilt en wat je daarin belemmert.

Wandelcoaching wordt vaak gecombineerd met natuurcoaching. Bij natuurcoaching wordt gebruik gemaakt van metaforen en symboliek die de natuur biedt. Je kunt hierbij denken en de principes van groei, de seizoenen, beweging. Maar ook aan de invloed en werking van natuurkrachten als water, wind, lucht en aarde. Wat zeggen deze wetmatigheden over jou en over de situatie die aan de orde is?

Afhankelijk van je vraag maken we een aantal wandelingen van 2- 2,5 uur; 3 is een heel gebruikelijk aantal. Soms is een dergelijk traject niet nodig, maar wil je toch eens sparren over jouw situatie. Dan is het wandelgesprek misschien iets voor jou.

Wil je juist heel intensief aan de slag, helemaal los van je normale situatie en omgeving? Triangel coaching en loopbaanadvies biedt een coachings-driedaagse of zelfs -vijfdaagse aan. Je verblijft in een luxe stacaravan in een van de mooiste delen van Drenthe: het Drents-Friese Wold. (Wandel)Coaching en vrije tijd om te ontspannen en te bezinnen wisselen elkaar af.

Wil jij in beweging komen?

Neem dan contact op met “Triangel coaching en loopbaanadvies” via het contactformulier, per mail info@triangel-coaching.nl  of telefoon 06-43165787