Wie ik ben en wat ik doe.

portret Ineke Eva groenIk ben Ineke van Faassen, geboren in 1959 in Meppel, de Poort van Drenthe.  Ik woon nog steeds in dit gezellige stadje aan de Reest. Ik ben getrouwd, heb 4 volwassen kinderen en ook  kleinkinderen.

Zolang ik mij kan herinneren hebben creativiteit en liefde voor de natuur deel uitgemaakt van mijn leven. Nog steeds vind ik ontspanning, plezier en inspiratie in het zijn in de natuur. Mijn tijd buiten breng ik graag wandelend, fietsend of fotograferend door. Vanaf 2010 ben ik met veel plezier educatievrijwilliger bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten.

Natuur is niet de enige bron van energie voor mij: het in verbinding zijn met andere mensen - delen, geven en ontvangen - is voor mij onmisbaar.

Door de jaren heen is bij mij een groot verlangen gegroeid om mensen te helpen in het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van hun specifieke gaven en talenten en het vinden van hun passie. Zowel professioneel als binnen de kerkelijke gemeente waar ik deel van uit maak, hebben verschillende functies en rollen aan die ontwikkeling bijgedragen.

Professioneel ligt mijn ervaring in arbeidsbemiddeling, reintegratie- en outplacementbegeleiding en loopbaanadvies. In 2009 heb ik met succes een opleiding tot coach afgerond, in 2011 gevolgd door een opleiding tot trainer. De laatstgenoemde heeft mijn creativiteit een impuls gegeven en mij de bagage geven om speelse maar gedegen workshops te geven. Als coach heb ik mij o.a. bekwaamd in wandel- en natuurcoaching. Ik ben erg enthousiast over de resultaten die mijn coachees met deze werkwijze behalen.

Ik ben te karakteriseren als betrokken, gevoelig, intuïtief, communicatief vaardig, duidelijk, direct, met oog voor zowel grote lijnen als detail, zorgvuldig en met een goed gevoel voor mensen en hun mogelijkheden.

 

Ik ben gefotografeerd door Ruben Timman in het kader van een interview in EVA nr 6 van 2012. De kleur van het kader is door mijzelf aangepast.